Een vrolijke Kerst

Eindelijk. ’t Is woensdag 23 december, een dag waar we met de collega’s heel hard hebben naar uitgekeken. Tim en Diane hebben voor ons namelijk een kerstfeestje georganiseerd waarover wij nog niets mogen weten. Al twee weken zijn we enorm nieuwsgierig en zitten we te gissen wat het zou kunnen zijn: een paintball toernooi, een escape-room game, een avonturentocht, een etentje? Ze blijven volhouden, ze lossen niéts.

Twee dingen weten we wel al zeker: iedereen moet een kersttrui - al dan niet een foute - dragen en een pakje voor iemand meebrengen. De dag begint al goed wanneer iedereen met zijn wollen pronkstukje en een cadeautje binnen stapt. Vanaf dan is het aftellen naar 17 uur, de start van de verrassing. Om 16u59 zitten we allemaal nerveus op onze stoel heen en weer te wiebelen, we zullen het eindelijk te weten komen!

Om 17 uur worden er enkele glaasjes cava en biertjes uitgeschonken, met deze in de hand leiden Tim en Diane ons naar één van de meeting rooms. Daar krijgen we wat uitleg over hoe Appreciate het deed in 2015 en wat de doelstellingen zijn in 2016. Interessant om eens te horen!

Na een serieuzere start, is het tijd voor het plezantere deel: een gin-tasting. Toen we in de meeting room zaten, zette een zekere David van ‘Miraeus’ alle benodigdheden voor de lekkerste gin-cocktails voor ons klaar.

Iedereen krijgt een plekje met drie mooie glazen (Diane vraagt al meteen waar ze één van die glazen ergens kan kopen), een speciale lepel, een maatbekertje, een zeefje en een shaker. Alle benodigdheden dus om de perfecte cocktail te maken. 

Na wat uitleg over de verschillende gins en onze eerste cocktail, de 'Perfecte Gin Tonic', mogen we al meteen zelf aan de slag. We vullen ons glas tot het randje met ijs, nemen 50 ml gin en 100 ml tonic, beetje garneren en voilà. Zo simpel kan het zijn. En lekker ook! Na de Gin Tonic volgen ook nog de ‘Aviation’ en de ‘Basil Smash’, de eerste blijkt geliefd bij de meisjes (en Robbe), de laatste lijkt de moeilijkste om het juiste kleur te krijgen. Smaken doen ze echter allemaal! 

Tussendoor krijgt iedereen een cadeautje van zijn Secret Santa, het lijkt alsof alle kerstmannen en -vrouwen het perfecte pakje vonden voor hun getrokken naam want iedereen is enthousiast. Of het aan de cocktails ligt of aan de cadeautjes laten we even terzijde. 

Na het opdrinken van onze cocktails, faceswappen en opruimen is het tijd voor het derde en laatste deeltje van onze verrassing: samen gezellig iets gaan eten. Het eten smaakte, het gezelschap was top. We kunnen alvast één iets besluiten: Tim en Diane mogen zeker nog eens zo’n verrassing regelen voor ons!