Blog

Na een lange wachtrij waarbij enkele overdreven enthousiaste medewerkers trachtten de moed er bij iedereen in te houden was het zover! Tim Cook, CEO van Apple, trapte WWDC17 op gang met zijn keynote. Na enkele nieuwigheden in watchOS en tvOS werden de echte grote richtlijnen van deze conferentie duidelijk. Apple zet net zoals zijn concurrenten in op augmented en virtual reality, artificiële intelligentie en een home assistant.

Augmented & virtual reality

You are invited

Smartphones & tablets: they're essential in our daily lives today. In fact, we wouldn't even be able to think about a world without these mobile devices. But the mobile revolution has impacted the professional environment as well. The step towards digital transformation in business is inevitable and creates numerous opportunities. And mobile plays a big part in this transformation.

How can mobile help your business? What are the challenges we face? And most of all, how do we tackle them?

Vorige week werd de opening van de langverwachte Gentse Bibliotheek De Krook gevierd gedurende het volledige weekend. Na een officieel gedeelte op vrijdag, werd de Krook opengesteld voor het publiek en kon iedereen zijn eigen lintje doorknippen bij het betreden van dit architecturaal hoogstaande bouwwerk. Tijdens de rondleiding werd het voor de bezoekers al snel duidelijk dat de Krook veel meer is dan een bibliotheek. Het is een inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie.

De laatste dag belooft wat rustiger te worden dan de voorbije dagen. Tegen de middag trekken Tim en Tine opnieuw naar de BHub. Om te starten trekt Tine naar de filmmaker Matt Lambert. Via zijn video’s, muziekclips en fotografie wil hij mensen de mooie en ruwe kantjes van de ‘gay scene’ laten zien. De beelden waren knap, maar voor Tine nét iets te expliciet. 

Een nieuwe dag, een nieuw begin. Tine trekt opnieuw richting het Design Museum Barcelona voor wat later zal blijken een énorm interessante en intrigerende dag van lezingen te zijn. Slechts de interessantste zullen hier samengevat worden omdat ze gerust 10 virtuele A4’tjes zou kunnen volschrijven.

OFFF 2016

Woensdag 25 mei, eindelijk is de dag aangebroken om richting OFFF in Barcelona te vertrekken. Een conferentie waar designers van overal uit Europa (en zelfs verder) naartoe trekken om naar lezingen van andere creatieven te luisteren. Wat voor Tine waarschijnlijk het hoogtepunt is van 2016, omschrijft Tim als ‘prentjes gaan kijken’. 

Onlangs deden we onderzoek naar hoe gemakkelijk of moeilijk het zou zijn om videogesprekken toe te voegen aan een applicatie. Het bleek niet zo simpel hiervoor een goeie library te vinden. De keuze tussen zelf code schrijven of een third party library gebruiken was snel gemaakt: zelf alle code schrijven zou veel te lang duren en we moeten het wiel niet opnieuw uitvinden. 

Donderdag 18 februari begon als een normale werkdag, tot ongeveer 11 uur. Toen Terzake ons contacteerde of ze even mochten langskomen om wat vragen te stellen in verband met smartwatches en activity trackers, zag onze dag er plots anders uit. Na wat stressen wie het interview zou doen, streken rond 16 uur enkele journalisten neer in ons kantoor. De camera werd klaar gezet, de micro op de blazer bevestigd en het interview kon van start 

Een tijdje geleden werd de nieuwe versie van Android voorgesteld: Android Marshmallow. Alweer een mooi gevonden lekkernij, maar deze update brengt voor de developers wel wat veranderingen met zich mee. Android gebruikers onder ons die de update al hebben ontvangen, zullen de grootste wijziging al opgemerkt hebben: er worden geregeld permissies gevraagd tijdens het navigeren door een applicatie.

In het continu veranderende landschap van webtechnologieën en content management systemen is het soms moeilijk om het bos door de bomen te kunnen zien. Het juiste systeem of technologie kiezen is nochtans erg belangrijk.