Teambuilding

Het is vrijdag 12 juni, een stralend zonnetje buiten. Een aangenaam weertje dat volgens Frank Deboosere zal omslaan in een groots onweer vanaf 12 uur. Geregeld wordt de buienradar gecheckt, want om 16u30 hebben we onze teambuilding en een fikse regenbui kunnen we hierbij best missen.

Om 16u - nog steeds geen regen te zien - vertrekken we richting Waregem Sportcentrum, daar aangekomen wacht een deftig geklede vrouw ons op. We zijn in de golfclub van Waregem en zij zal ons een initiatie golf geven. We beginnen met een rondleiding op ‘The Green’. Daar leren we bij over verschillende golftermen als ‘Rabbit’, ’handicap 54’, ‘FORE’ (Flying Object Returning Earth) en de afstandsrecords in de club.

Deze records zullen wij na de rondleiding trachten te verbreken. Na het aantrekken van aangepaste kledij - polo, debardeur, korte broek, hoge kousen - krijgen we elk een club aangereikt en een mandje om onze golfballen in te steken. Iedereen moet op een matje gaan staan. Mooi op een rijtje krijgen we een eerste algemene uitleg over de ‘swing’. Benen wat gespreid, club op de grond, beetje naar voor leunen en door de knieën gaan. Gestrekte armen breng je naar achter door gewoon je schouders te bewegen, vervolgens sla je op de bal en zwaai je mooi uit.

Ziet er simpel uit, maar we zullen zien! De een heeft het sneller onder de knie dan de ander. Er wordt vaak naast de bal geslaan, maar toch ook behoorlijk veel op de bal. Sommige ballen raken vlot achter de 75 meter lijn andere blijven liggen waar hij lag. Een aperitiefje tussendoor zorgt ervoor dat van sommigen de swing een stuk beter gaat.

Na een uurtje ballen slaan, worden we naar een ander stuk geleid. We zullen er ‘putting’ leren: de bal mooi, liefst in één of twee slagen, in de hole zien te krijgen. Niet zo simpel aangezien het veld op- en afloopt. Na wat oefenen wordt ons team in groepjes van twee verdeeld. We moeten tegen elkaar ‘putten’ en zo weinig mogelijk strafpunten zien te scoren. Een strafpunt krijg je wanneer je de bal in meer dan twee keer in de hole slaat, per extra slag krijg je een strafpunt. Na zo’n kwartiertje heeft iedereen de 9 holes afgewerkt. Kevin blijkt de ultieme winnaar met slechts 5 strafpunten. De prijs voor mooiste en verste ‘put’ gaat wel naar Thijs: vanuit de struiken slaat hij in één slag de bal in de hole.

Na deze zware inspanning verplaatsen we ons naar het terras (want er is nog steeds geen regen te zien). Er worden drankjes besteld, foto’s bekeken, swing-technieken vergeleken en foto’s getrokken met Jarno’s selfiestick mét bluetooth-afstandsbediening. Dit laatste blijkt niet zonder gevaar. Na poging één valt Jarno’s gsm al op de grond. Diane verschiet zo hard dat ze de helft van haar Gin-Tonic morst, deels over de gevallen gsm. Gelukkig niets aan de hand, maar poging twee verloopt toch een stuk rustiger.

Na een gezellige aperitief volgt het nog gezelliger diner. Lekker eten en fijn gezelschap, meer moet dat niet zijn! Er worden verhalen uitgewisseld, totemnamen gegeven, er wordt goed gelachen en voor we het weten is het al 00u30.

Tijd om naar huis te gaan, na een dag waar er zéér goed aan het ‘team gebuild’ is!