VERHUISD!

Maandag 20 april, 11u30. Tim wandelt samen met Diane het kantoor binnen. ‘Gasten, wat zou je ervan vinden als we nù zouden verhuizen?’ Blikken worden uitgewisseld net als enkele ‘euuuhs’ en ‘nu?s’. Uiteindelijk wordt er maar ‘ja’ geknikt, vooral omdat we zien dat het voor Tim eigenlijk al beslist is. We gaan verhuizen. Na al een paar keer ‘wanneer vertrekken we hier eigenlijk’ gevraagd te hebben, weten we het eindelijk: nu dus. Laptops worden dichtgeklapt, papieren samengeraapt en rondslingerende koekjesverpakkingen in de vuilbak geworpen. De auto’s worden vol geladen met al ons gerief en we vertrekken richting de UCO-toren, onze nieuwe stek vanaf nu.

Een jaar en half werkte Appreciate vanuit een co-workingspace gelegen aan ‘De Dampoort’. Een mooi en ruim kantoor met af en toe een piepende of zuchtende trein die ons uit onze concentratie kon halen. Het bleek de perfecte locatie te zijn, één waar er naast het werken altijd wel iets te beleven valt: de dreiging van een omvallende kraan, rondcirkelende politiehelikopters spotten voor een gijzeling of een leuke cocktailworkshop als teambuilding.

Ondanks deze leuke extraatjes, ontstond de nood naar een groter kantoor. Ons team groeide (en groeit verder), maar ook de Commagroup - het bedrijvennetwerk waartoe Appreciate behoort - kiest om uit te breiden naar Gent. De Commagroup kiest de UCO-toren aan ‘Bellevue 5’ als locatie, iets centraler en meer bereikbaar gelegen dan de Dendermondsesteenweg. Appreciate besluit om mee te verhuizen naar deze nieuwe plek.

Toegekomen aan de UCO-toren, laden we alles voorzichtig uit en nemen de lift naar het eerste verdiep. Daar vinden we al snel een deur met ‘reserved for Appreciate’. Nieuwsgierig openen we hem. We komen binnen in een ruim, nog veel te wit, kantoor. Iedereen kiest een plaatsje, opvallend is dat de dames allemaal een plaatsje aan het raam opeisen (en krijgen :) ).

De witte muren worden kort daarna opgefleurd met ‘Super Mario’ muurstickers en de ‘Macintosh SE30’ mét ‘Prince of Persia’, wordt het pronkstuk van het nieuwe kantoor. Ook hier zullen we aangenaam kunnen werken en leuke dingen beleven, daar twijfel ik niet aan.