Open Vlaanderen

Handig bedrijven zoeken

VKBO-Hackaton

Naar aanleiding van het openstellen van de Verrijkte Kruispuntbank voor Ondernemingen (VKBO) organiseerde de Vlaamse overheid de VKBO-hackathon om een app te maken met de nieuw open gestelde data van de VKBO. Appreciate nam hieraan deel en ging met de hoofdprijs lopen door de Open Vlaanderen-applicatie.

Open Vlaanderen is een mobiele applicatie dat het zoeken van bedrijven op basis van VKBO open data, gemakkelijk maakt. Van elk bedrijf is er een gedetailleerde pagina waarop je alle nodige informatie kunt terugvinden. De bedrijven kunnen opgeslagen worden zodat de gebruiker ze snel kan terug vinden wanneer hij dit nodig heeft. Niet alleen kunnen er bedrijven mee gezocht worden, de app maakt ook gebruik van de Cultuurnet data waardoor de gebruiker ook gemakkelijk evenementen en activiteiten in de buurt kan opzoeken. Deze Cultuurnet maakt gebruik van het UiTnetwerk dat meer dan 250 regionale partners heeft in België, wat zorgt voor een uitgebreid aanbod.

 

Wat is de VKBO

VKBO is een aanvulling door de Vlaamse overheid op KBO. VKBO staat voor Verrijkte Kruispuntbank voor Ondernemingen. VKBO is de dienstverlening waarlangs CORVE, de Coördinatiecel Vlaams e-government, gegevens over ondernemingen uitwisselt tussen Vlaamse overheidsdiensten en tussen de Vlaamse overheid en de lokale en provinciale besturen. Deze verrijkingen waarover men spreekt kunnen extra authentieke gegevens zijn zoals tewerkstelling, jaarrekeninggegevens, adresgegevens, maar ook niet-authentieke gegevens zoals verwijzingen naar dossiers, vergunningen, en gegevens uit niet-authentieke bronnen. VKBO biedt bepaalde diensten aan waarbij je deze gegevens kunt raadplegen. Dit zijn diensten alswebservices, ftp-publicatiediensten, webapplicatie VKBO-GO enzovoort. Op die manier kunnen organisaties veel efficiënter authentieke bronnen over ondernemingen consulteren.

  1. Mobiele applicaties
  2. Webontwikkeling
  3. Open data
  4. App & webdesign