Appreciate Team

“Pff, ik lijk precies zo dik op de tekening. “ - Jarno

Confronterend

Foto’s kunnen soms confronterend zijn. Zeker portretfoto’s. Soms lijk je veel dikker dan je bent, heb je net een puist op je neus die daar normaal gezien niet staat of ligt je haar alweer niet goed. Het is altijd iets. Toch wilden we het team voorstellen op onze site zonder daarvoor mislukte foto’s te moeten gebruiken. De vraag was echter: “hoe”?

Om iedereen tevreden te stellen werden er illustraties gemaakt. Iedereen zou een app-icoontje worden, zo was er steeds de link met ‘Appreciate’. Op het einde herkenden we ons allemaal in de illustraties, al dan niet wat knapper dan anders. Alleen Jarno kwam tijdens het proces toch wel meermaals checken of zijn hoofd niet te dik was.

 

Het proces

Vooraleer de illustraties konden gemaakt worden waren er toch foto’s nodig. Alle vier zochten we een aanvaardbare foto uit waarop onze designster zicht mocht baseren. Met die beelden ging ze aan de slag in Illustrator. Opvallende uiterlijke kenmerken werden uitvergroot en de hoofden werden iets vierkanter dan normaal. Af en toe werd er eens over de laptop gekeken om te kijken of de collega’s effectief op hun illustratieve evenbeeld leken. Wanneer de illustraties door iedereen goedgekeurd waren, mochten ze hun intrede maken op onze site.

  1. Ontwerp
  2. Ontwerp & illustratie