DrupalCamp Leuven

Leren, delen, mee doen

Drupalcamp Leuven 2013

Sinds 2009 wordt er in België ieder jaar binnen de open source Drupal community een tweedaagse conferentie georganiseerd. In 2013 vond de zogenaamde ‘Drupalcamp’ plaats in Leuven. Naar goede gewoonte kreeg iedereen van Drupal-dummie tot Drupal-master, van ‘s morgens tot ’s avonds interessante lezingen over het populaire en steeds groeiende open soucre CMS.

Voor dit evenement maakten we de DrupalCamp mobiele applicatie. Met deze applicatie konden de aanwezigen een overzichtelijk overzicht krijgen wat er die twee dagen op het programma stond. Elk evenement had zijn eigen detailpagina met meer uitleg over de lezing en de spreker en kon je toevoegen aan je persoonlijke agenda.

Voor de DrupalCamp app hebben we de broncode terug opgesteld naar de community en kan vrij gedownload worden via Github.

 

Drupal in het kort

Drupal is een open-source software-pakket dat toelaat om op een eenvoudige manier een grote verscheidenheid aan inhoud te publiceren, beheren en organiseren op een website. Drupal wordt door meer dan een miljoen mensen gebruikt om websites te maken. Van persoonlijke websites tot discussiesites. Gebruikers kunnen gebruik maken van een heel aantal standaard mogelijkheden. Zo bevat de standaard onder andere een CMS (Content Management Systeem), blogs, fotogalerijen, uploaden en downloaden van bestanden en nog zoveel meer.

  1. Ontwikkeling
  2. Mobiele applicaties
  3. Webontwikkeling