Eccentric magazine

Eccentric, the luxury lifestyle event

Eccentric, een jaarlijks luxueus lifestyle event van brengt naar aanleiding van het evenement telkens een lifestyle magazine uit. Om de jaarlijkse magazines niet verloren te laten gaan werd ervoor gekozen ze te bundelen in een ‘lifestyle magazine app’.

 

Bakerframework

Voor het ontwikkelen van de Eccentric magazine app maakten we gebruik van het bakerframework. Dit is een HTML5 based framework voor het publiceren van interactieve boeken en magazines op iPhone en iPad en gebruik maakt van open web standards.

Ze hanteren drie gemakkelijke stappen. Het design, het maken van een package en het publiceren van het uiteindelijk product. Voor het designen van de magazines of boeken hoeft de gebruiker slechts zijn pagina’s op te bouwen in HTML5 en WebKit doet de rest. Daarna maakt het gebruik van het Hpub 1.0 format. Een gecompresseerde file waarin men zijn HTML pagina’s en de assets terug vindt. Wanneer hij klaar is voor publicatie kies je of je verschillende edities wilt publiceren of gewoon één exemplaar. Eens je dit gekozen hebt is de app klaar om gedownload te worden.

  1. Ontwikkeling
  2. Mobiele applicaties