Flappy Jarno

Flappy Bird vs. Flappy Jarno

Niemand kon dit aan zich laten voorbij gaan. Iedereen met een smartphone kende het. Hét spel van 2014. Een spel met een vreemd, klein, vogeltje, genaamd ‘Flappy bird’. Dit verslavende spelletje werd ontwikkeld door Dong Nguyen verscheen al eerder in mei 2013 maar werd pas razend populair na een kleine update in datzelfde jaar. In januari 2014 kende de app een hoogtepunt en stond het in verschillende lijsten op nummer 1.

Op 9 februari, werd Flappy bird echter door de ontwikkelaar uit de App Store en de Google Play store gehaald. Dong gaf als reden dat hij de aandacht die hij kreeg van de wereldwijde media niet meer aan kon. Later zegt hij dat hij het spel verwijderde omdat het bedoeld was als ontspanning maar hij zag dat het vooral erg verslavend was. Na het verwijderen van de game doken er diverse klonen op van Flappy Bird met namen als ‘Flappy Plane, ‘Flappy Whale’, ‘Fatty Bird’ én onze eigenste ‘Flappy Jarno’.

Flap, Flap

Wat als een grapje begon op ons team event, werd realiteit. Jarno wilde een eigen game ontwikkelen en hij kréég zijn eigen spel. Dat onze ludieke ‘Flappy Bird’ kloon ‘Flappy Jarno’ gedoopt werd moest hij er maar bijnemen.

Waar je bij het originele spel buizen moet passeren, moet je bij ‘Flappy Jarno’ anti-Jarno zeppelins, vliegtuigen, flapperige vogels en zelfs vliegende dinosaurussen ontwijken.

Als leuk extraatje spreekt Jarno het heel erg grappige, na een tijd wat irriterende, ‘Flap’ in. Zo komt ‘Flappy Jarno’ pas écht tot leven.

  1. Ontwikkeling
  2. Mobiele applicaties
  3. App & webdesign
  4. Ontwerp & illustratie