Gentse Feesten 2014

Met de smartphone naar de Gentse Feesten 2014

Jouw persoonlijke Gentse Feesten

Net als vorig jaar ontwikkelde Appreciate de onofficiële mobile app voor de Gentse Feesten. Voor de 171e editie van het volksfeest werd de app van vorig jaar in een volledig nieuw jasje gestoken, van een nieuw app design tot nieuwe, leuke extra’s.

Via de handige zoekfunctie is het heel eenvoudig het programma te raadplegen. De gebruiker vindt gemakkelijk zijn persoonlijk programma aan de hand van zoektermen, locatie, soort, tijdstip en kan filteren op gratis evenementen. Ziet iemand iets in het programma waar hij naartoe wilt gaan, kan hij dit gewoon toevoegen aan zijn favorieten. Zo vindt hij alle interessante zaken terug in een vingerknip. Leuke extra’s als de lijsten met openbare toiletten, parkeerplaatsen, bankautomaten en zelfs een fotogalerij zorgen ervoor dat mensen de Gentse Feesten optimaal kunnen beleven. De applicatie werd volledig ontwikkeld op basis van de open data van het stad Gent.

 

8000 Downloads

Een heleboel feestgangers downloadden de #GF14 app voor iOS. Zo’n 8000 liepen met de app in hun zak, rond op de Gentse Feesten. Regelmatig werd die boven gehaald om het programma te bekijken, een parkeerplaats te zoeken of om een selfie te nemen en die te uploaden in de fotogalerij. Mede dankzij dat enthousiaste publiek stond onze #GF14 app op plaats 16 te blinken in de Top Gratis Apps in de App Store.

 

Interessante links

Om de mensen al een preview te geven van de app maakten we volgend filmpje. 
https://www.youtube.com/watch?v=e0PurEUpZTc

In de media omschreven ze onze app als ‘de meest officieuze Gentse Feesten-app’, een mooi compliment!
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140715_01180039

  1. Ontwikkeling
  2. Mobiele applicaties
  3. Open data
  4. App & webdesign