Illustraties Comma Group

Van foto tot illustratie

De illustraties van de Comma Group werden gemaakt om als avatar te kunnen gebruiken op hun blog. Ze wilden een uniforme stijl hanteren op de profielen van de verschillende auteurs. Aangezien het niet altijd even gemakkelijk is om van iedereen ongeveer dezelfde foto te nemen, leken illustraties voor Comma een leuke oplossing. Ze kozen voor strakke en hoekige tekeningen, een stijl die nauw aansluit bij hun logo.

Om aan deze opdracht te kunnen beginnen, waren er foto’s nodig van alle auteurs van de Comma Group. Met een camera in de hand trokken we naar het kantoor van Comma en fotografeerden we er iedereen, de één lachte al spontaner dan de ander. De foto’s werden in een Illustrator bestand gezet en het tekenen kon beginnen. Eerst de omtrekken: hoofd, haar, schouders. Later de mond en kleren en om het helemaal af ter werken werd er op enkele plaatsen nog wat schaduw toegevoegd.

 

Wat is de Comma Group

De Comma Group is een collaboratief netwerk dat agile, technologie gerichte development bedrijven steunt. Het helpt ze te transformeren naar een digitale onderneming. Hierbij focussen de bedrijven elk op hun eigen sterktes en technologieën. Appreciate is onder andere één van de vele bedrijven die zicht onder de Comma Group bevinden. De overkoepelende structuur van de Comma Group zorgt ervoor dat de klant begeleid wordt met de best mogelijke technologieën voor de vooropgestelde doelen en een end-to-end service.

  1. Ontwerp
  2. Ontwerp & illustratie