Smart Assist

De ideale aanvulling voor assistentiewoningen

Smart assist is een Android tablet applicatie gemaakt om het leven van bewoners van service flats of assistentiewoningen gemakkelijker te maken. Samen met Little Miss Robot werkten wij aan deze app. Appreciate stond in voor het ontwikkelen ervan.

Smart Assist wordt momenteel gebruikt in zo’n 500 Antwerpse assistentiewoningen. De bewoners van de flats kunnen via het homescreen van de tablet snel en gemakkelijk alle nodige informatie vinden. Ze vinden er wat er te doen is in de buurt van de residentie, waar de dichtstbijzijnde bakker of slager is of welk weer het vandaag en de komende dagen wordt. Een agenda houdt bij wat er allemaal gepland staat. Bewoners kunnen per maand, week of dag zien wat er op de planning staat. Wanneer hun wekelijkse kaartavondje er zit aan te komen, krijgen ze een melding dat de kaartavond bijna start.

Via de applicatie staan de bewoners ook heel snel in contact met dokters, woonassistenten én familie en vrienden. Ze vinden de belangrijkste telefoonnummers ook terug in de applicatie. Dit gaat van noodnummers tot de nummers van hun kinderen, kleinkinderen et cetera. 

Verder kunnen ze ook nog foto’s in de applicatie opladen via Flickr. Zo kunnen ze op tijd en stond genieten van mooie foto’s die hun terugbrengen naar die bepaalde leuke momenten. 

Een handige en belangrijke feature van de applicaties is de ‘kiosk mode’. Zo zorgt men ervoor  dat wanneer de tablet aan de muur hangt, Smart Assist de enige app is die kan geopend worden. Zo kunnen de bewoners niet plotseling de applicatie ‘kwijt zijn’. Wanneer de tablet even niet gebruikt wordt, kan de gebruiker ervoor kiezen een screensaver in te stellen. Hierbij kunnen ze kiezen uit een fotoslideshow, een klok of het weerbericht.

  1. Ontwikkeling
  2. Mobiele applicaties