UiTinKortrijk

Van Apps4Kortrijk naar UiTinKortrijk

Hackaton

De UiTinKortrijk-app was het resultaat van de hackaton ‘Apps4Kortrijk’. Daar kreeg je als team de opdracht een applicatie te maken die de leefbaarheid van Kortrijk als hippe, jonge en aantrekkelijke stad zou verhogen.

Ons team ging snel aan de slag met de beschikbare open data van Kortrijk en maakte de UiTinKortrijk mobile app. De applicatie geeft een lijst weer van de activiteiten en evenementen in de stad met de nodige informatie. De uitgebreide zoekfunctie zorgt ervoor dat je events kunt opzoeken op basis van categorie, tijdstip en kernwoord. Door activiteiten toe te voegen aan je favorieten vind je die heel snel en gemakkelijk terug zodat je die zeker niet hoeft te missen. Nog een handig extraatje: realtime informatie over de parkeerplaatsen die nog beschikbaar zijn in de stad. Dat zorgt ervoor dat de gebruiker niet te veel tijd hoeft te verliezen wanneer hij een parkeerplaats zoekt.

Na een hackaton van 24 uur mochten wij de hoofdprijs in ontvangst nemen. 300 euro aan waardebonnen maar vooral een leuke ervaring én de publicatie van onze app.

 

UiTinKortrijk in de media

Dankzij de overwinning van de ‘Apps4Kortrijk’ hackaton kreeg Appreciate even media-aandacht, enkele leuke artikels vind je hier terug.

Leiedal:
http://www.leiedal.be/nieuws/apps-ontwikkelen-met-open-data-zo-doe-je-het

Nieuwsblad:
http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140202_00959403

Focus Knack:
http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/samenleving/appreciat...

  1. Ontwikkeling
  2. Mobiele applicaties
  3. Open data
  4. App & webdesign