Mindshaker

Shake it off

In een wereld als de onze, moeten we op het werk de beste en de meest effectieve zijn. In ons privé-leven moet alles op rolletjes lopen en daarnaast moeten we liefst nog wat tijd over hebben voor onszelf. Mensen vinden die tijd voor zichzelf vaak te weinig en raken hierdoor sneller gestresseerd en geïrriteerd. Wij maakten voor DareDo een ‘mindfullness iPhone applicatie’ die kan helpen even tot jezelf te komen wanneer het nodig is.

Wat kan ik doen vandaag dat me gelukkig maakt?

Mindshaker is een applicatie die vooral draait om het stellen van vragen. De gebruiker volgt een ‘journey’ waarbij hij een onderwerp kan kiezen en vragen voorgeschoteld krijgt als ‘Wat kan ik doen vandaag dat me gelukkig maakt?’. Hierover kan hij nadenken zolang hij wilt, het is de bedoeling even aan zelfreflectie te doen en zich te bezinnen over alles wat er rond hem gebeurt. Hij kan deze vraag eventueel aan zijn favorieten toevoegen of er feedback op geven. Een andere vraag? Even met de iPhone schudden en er verschijnt een nieuwe op het scherm. Hoe meer de gebruiker de applicatie gebruikt, hoe verder hij geraakt in de journey en hoe ‘dieper’ de vragen worden om over na te denken.

Modules

Naast de vragen kan men er ook verschillende modules terug vinden die kunnen helpen met het verminderen van stress. Zo kan de gebruiker een ademhalingsoefening doen (al dan niet aangepast aan zijn eigen tempo), een audio-oefening of kan hij rustiger worden door de gepaste quote te lezen.

Progress

Via het progress screen kun je je proces volgen. ‘Hoeveel keer heb ik al geshaket’, ‘is mijn stress er op verbeterd?’ ‘ben ik al gelukkiger?’,…Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe meer rewards ze kunnen verdienen. Heb je 100 keer geshaket? Top! Je mag naar het tweede level en er worden 20 nieuwe vragen vrij gegeven!

  1. Ontwerp
  2. Ontwerp & illustratie
  3. Ontwikkeling